Wat houdt het praktisch in?

Wij hopen dat alle betrokken docenten het belang van deze Masterclasses onderstrepen en met ons willen samenwerken om deze Masterclasses in 2019 tot een succes te maken.

Als docent kunt u een coachende rol hebben in de stimulatie van deelname aan deze club en aan de Masterclasses om zo nog meer aandacht en interesse te genereren voor het vakgebied en de kunde daarvan!We starten met een Kick-off bijeenkomst op 7 februari 2019 in het Provinciehuis in Middelburg. De installatie van de groep jongeren als Skills Toppers Zeeland zal dan officieel worden gedaan door de gedeputeerde van de Provincie, dhr. H. van der Maas.

Met deze titel op de CV zal de weg naar een baan, een vervolgopleiding of een goede stage binnen en buiten het Zeeuwse bedrijfsleven toenemen!

Wat levert het uw leerlingen/studenten op?

  • Door deelname aan de Masterclasses maken zij op informele wijze contact met interessante bedrijven waar zij in de toekomst werkzaam zouden kunnen zijn.
  • Het Talent wordt gestimuleerd doordat zij buiten het reguliere programma om ervaring en kennis kunnen vergaren.
  • Ze kunnen door deelname bij de bezochte bedrijven naamsbekendheid creëren en netwerken.
  • Ze krijgen binnen de Masterclasses interessante korte trainingen aangeboden waarmee zij hun kennis kunnen verbreden.
  • Dit door de Provincie Zeeland en het Zeeuws Bestuurdersoverleg gesteunde project zal zowel lokaal als landelijk media-aandacht krijgen. Uw leerlingen/studenten zullen hier onderdeel van uitmaken. Zij zijn lid van de club Skills Toppers Zeeland. Wat betekent dat ze excellent zijn binnen hun vakgebied in Zeeland.
  • Ze kunnen door deelname aan deze Masterclasses inspiratie opdoen voor hun vervolgkeuze.

Wat is het belang voor het onderwijs?

Door middel van de Masterclasses wordt mede vormgegeven aan het Excellentieplan. We bieden hiermee daadwerkelijk een programma aan waardoor de leerlingen/studenten zich kunnen ontwikkelen, los van het reguliere programma.

  • Het levert samenwerking/partnerschap op met bedrijven wat openingen biedt voor gastlessen, sponsoring en stageplekken.
  • De Masterclasses geven mede vorm aan de doorlopende leerlijn (samenwerking vo-mbo)
  • Een rondleiding en een informatieve bijeenkomst en/of een gerichte opdracht per vakgebied in overleg met ons, betrokken docenten en u samengesteld voor de doelgroep.
  • Het past binnen het LOB programma.

Aanmelden moet!

De leerlingen/studenten moeten zich aanmelden voor deze Masterclasses. Dit kan via de aanmeldlink op deze pagina. Ze moeten dit zo spoedig mogelijk doen na bekendmaking van de datum en het bedrijf voor de Masterclass. U krijgt hierover de informatie. Stimuleer en motiveer uw Skills Topper zoveel mogelijk deze aanmelding direct te doen. Zonder aanmelding rekenen wij namelijk niet op deelname en dat zou een gemiste kans zijn! Zie hier onder de uitnodiging voor de eerste bijeenkomst, de kick-off op 7 februari op het Provinciehuis in Middelburg!