Doelstelling

Masterclasses binnen het Zeeuwse bedrijfsleven aanbieden aan de excellente leerlingen(vmbo) en studenten(mbo) waardoor ze gestimuleerd worden excellentie te ontwikkelen binnen hun vakgebied. Tevens zullen de Masterclasses zorgen voor verbinding tussen het Voortgezet Onderwijs, het Middelbaar Beroeps Onderwijs en het bedrijfsleven. Het creëert een kweekvijver voor jong Zeeuws talent en daarnaast de trots op het vakmanschap. 

We willen deze toppers belonen voor hun passie en hun stimuleren hun talenten en gedrevenheid verder te ontwikkelen. Skills Masterclasses Zeeland is een initiatief vanuit een samenwerking tussen het vmbo en mbo en wordt mede mogelijk gemaakt door steun van de Provincie Zeeland . Om deze Masterclasses verder succesvol te laten zijn wij op zoek naar Zeeuwse bedrijven die hieraan mede vorm willen geven.

Doelgroep Masterclasses

Wat levert het u als bedrijf op?

  • Door de medewerking aan de Masterclasses maakt u op informele wijze contact met potentieel nieuw personeel die excellent zijn binnen hun vakgebied. Dit is zogezegd binnen de Zeeuwse arbeidsmarkt op dit gebied het neusje van de zalm.
  • Doordat u investeert als bedrijf in deze Masterclasses levert u een maatschappelijke bijdrage in de ontwikkeling van jongeren.
  • Het aanbieden van een Masterclass levert samenwerking met het onderwijs, goodwill en publiciteit op.
  • Door Masterclasses aan te bieden laat u de jongeren nu al kennis maken met uw bedrijf voor eventueel toekomstige vacatures.
  • Dit door de Provincie Zeeland en het Zeeuws Bestuurdersoverleg gesteunde project zal zowel lokaal als landelijk media-aandacht krijgen. Dit project dient voor Skills Netherlands als een pilot project wat eventueel in heel Nederland uitgezet kan gaan worden.

Wat kunt u ons aanbieden?

  • Een middag van ongeveer 12.30- 15.30 uur aan tijdsinvestering waar we gezamenlijk met u een programma voor samenstellen.
  • Een algemeen praatje vanuit het bedrijf over het bedrijf, hoe dit ontstaan is en wat het succesvol heeft gemaakt. Bij voorkeur door een CEO, de directie of ander toonaangevend persoon binnen het bedrijf.
  • Een gezamenlijke lunch met de groep indien dit op uw bedrijf mogelijk is.
  • Een rondleiding en een informatieve bijeenkomst en/of een gerichte opdracht per vakgebied in overleg met ons, betrokken docenten en u samengesteld voor de doelgroep.

De finalisten van de Skills Talents (vakwedstrijden op het Voortgezet Onderwijs) en Skills Heroes (vakwedstrijden voor het Middelbaar Beroeps Onderwijs) vormen samen de club Skills Toppers Zeeland. De doelgroep voor de Masterclasses.

De leeftijd van deze doelgroep ligt ongeveer tussen de 14 en 22 jaar. Het groepsaantal ligt tussen de 50 en 70 leerlingen/studenten.

Skills Masterclasses Zeeland is een initiatief vanuit een samenwerking tussen het vmbo en mbo en wordt mede mogelijk gemaakt door steun van de Provincie Zeeland . Om deze Masterclasses verder succesvol te laten zijn wij op zoek naar Zeeuwse bedrijven die hieraan mede vorm willen geven.

Ook interesse?

Heeft u als bedrijf interesse om deze groep excellente leerlingen/studenten op uw mooie bedrijf te ontvangen en dus kennis te maken met deze aankomende arbeidskrachten? Of wilt u wat meer informatie? Neemt u dan gerust contact met ons op!

Bij voorbaat dank!

Wij hopen van harte dat u het belang van deze Masterclasses onderstreept en met ons wil samenwerken om deze Masterclasses in 2019 tot een succes te maken. En dat u 1 van onze eerste bedrijven bent die meedoet aan dit mooi project om onze Zeeuwse jongeren, de pareltjes uit het onderwijs te binden aan onze mooie provincie door ze te laten zien dat het Zeeuwse bedrijfsleven veel mogelijkheden heeft als werk in de toekomst en om zich verder te ontwikkelen binnen het vakgebied.