24-01-2019: Provinciaal kampioenschap Zeeland

Provinciaal Kampioenschap Skills Talents

Op 24 januari 2019, vond het Provinciaal Kampioenschap van Skills Talents plaats op de diverse Scalda locaties (Middelburg, Vlissingen, Goes en Terneuzen)

Skills Talents zijn de teamvakwedstrijden voor het vmbo. Tijdens een voorronde op de eigen school, provinciaal kampioenschap en nationale finale strijden de deelnemers in teams van drie leerlingen om in verschillende wedstrijdrichtingen de beste te worden van Nederland. Voor de leerlingen betekent deelname aan Skills Talents dé kans om het beste uit zichzelf te halen en te oefenen met realistische praktijkopdrachten voor hun eindexamen. Daarnaast kunnen wedstrijden worden ingezet als LOB-instrument en wordt excellentie gestimuleerd. 

Voor de winnende teams en de winnaars van Skills Heroes (de vakwedstrijden voor mbo) worden Masterclasses georganiseerd. Dit houdt in dat de vmbo leerlingen en de mbo studenten gezamenlijk 5 bedrijfsbezoeken afleggen waar ieder op zijn/haar eigen discipline bijgeschoold zal worden door professionals. Dit programma wordt speciaal opgezet door de gezamenlijke Zeeuwse onderwijsinstellingen in samenwerking met het bedrijfsleven. Het programma wordt aangeboden aan de excellente leerlingen, die hierdoor een beter beroepsbeeld krijgen en bouwen aan hun netwerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *